Eğitim ve Destek Grupları

Online Eğitim ve Destek Grupları

Ortak problemlerimize birlikte çözüm bulalım. 

Zamanla fark ettim ki yaşadığımız sorunlar başkalarıyla etkileşime girdiğimizde belirginleşip, fark edilir hale geliyor.

 

Sosyal yaşamın içinde var olan bazı probemlerimizi, diğerleri ile süren bir iletişim ortamı içinde çözümlemek en kolayıdır. Bu sebeple Online Destek ve Eğitim Grupları’nın kişinin zenginleşmesini, farklı bakış açılarına sahip olması, alternatif çözümler ile tanışması, diğerinin gözünden kendini tanıması ve görmesini sağlayacağını düşünüyorum.

Seçilmiş bir grup içerisinde; kişi paylaşımlarla katılım sağlayabileceği gibi sadece dinleyici olarak da gruplardan fayda sağlayabilir. 

Gerçekleştirilen gruplar: 

  • Kaygı Bozukluğu
  • Romantik İlişkilerde Problemler
  • Yeme Bozuklukları
  • Bağımlılıklar
  • Depresyon 
  • Varoluşsal Sancılar 
  • İş yerinde çatışmalar 
Neden Online Destek Grupları?

Ortak Kimlik

Gruplar, ilişki kurabileceğiniz insanlarla bir aidiyet duygusu yaratır.

Açıklık

Online Destek ve Eğitim Grupları size kendinizi yargılama korkusu olmadan özgürce ifade edebileceğiniz güvenli bir alan sağlar.

Bakış Açısı

Başkalarının hikayelerini dinlemek, karşılaştığınız zorlukları kabul etmenize ve sebepleri anlamınıza yardımcı olur.

Farkındalık

Grupta dile getirilen sorunlar ve çözümler, size kendi durumunuz hakkında fikir verir.

Motivasyon

İlk olarak durumla nasıl mücadele edeceğinizi öğrenirsiniz. sonra başkalarının mücadeleleriyle nasıl yüzleştiğini görerek, kendi değişikliklerinizi yapmak için ilham alırsınız.

Sık Sorulan Sorular

İlk Danışma nedir?

İlk danışma, gruplara kaydolduktan sonraki ilk adımdır. Psikolog Onur Bal veya eğitimli bir ruh sağlığı uzmanı tarafından yönetilen 20 dakikalık, bire bir değerlendirmedir. Danışmanlık, sizi ihtiyaçlarınıza en uygun grupla eşleştirebilmemiz için benzersiz durumunuzu anlamamıza yardımcı olur.

 

Grup seansları ne kadar sürüyor?

Her grup toplantısı 60 dakika sürer. Genelde gruplar 4 haftadan oluşur. 

Görüşmeler sırasında gerçek adımı kullanmalı mıyım?

Hayır. Grup oturumlarınız için bir takma ad belirleyerek diğer grup üyelerinizle anonim kalabilirsiniz. Bunu yapmak için, ilk danışma için Zoom'u ilk başlattığınızda tercih ettiğiniz adı ayarlayabilirsiniz. 

Görüşmeler sırasında konuşmam gerekiyor mu?

Kendinizi rahat hissetmiyorsanız grup sırasında konuşmanıza gerek yoktur. Belirttiğimiz gibi, bir takma ad alarak anonim kalabilirsiniz. Araştırmlara göre; çoğu üye, grup ortamında ne kadar çabuk rahat hissettiklerine şaşırır ve başkalarıyla paylaşmanın ve savunmasız olmanın tam olarak iyileşme sürecinin önde gelen unsuru olduğunu bildirmiş.

Ya düşüncelerimi paylaşma konusunda rahat olamazsam?

Bilmeniz gerek ki diğer grup üyeleri de sizinle aynı nedenle orada. Online Eğitim ve Destek Grupları; sizin durumunuzu paylaşan kişiler olmasını sağlar. Ek olarak, görüşmeler öncesinde herkes gizlilik ve yapması gerekenlerle ilgili bilgilendirilir. 

Online Eğitim ve Destek Grupları – Önemli Maddeler

Online Eğitim ve Destek Grupları psikoterapi seansı değildir. Fakat yine de sağlıklı ve verimli geçmesi için birkaç durum önemlidir.

a)Grup üyeleri birbirine karşı saygı, anlayış ve kişisel gizlilik haklarına korumak çerçevesinde davranmalıdır.

b) Grup üyeleri arasındaki konuşmalarda küçük düşürücü, tahrik edici, kışkırtıcı konuşmalara müsaade edilmez. Bu kişiler diğer üyelerin de görüş ve düşünceleri alınarak grup yöneticisi tarafından grup dışında bırakılabilir.

c) Bulunduğu ortamda aynı odada başkaları grup konuşmalarını takip edemez. Örneğin evinden bağlananlar için diğer üyelerin seslerin dışarı gitmemesi adına, kulaklık takmaları önemle rica olunur.

d) Grupta konuşulanlar grupta kalır, kesinlikle diğer kişilere anlatılamaz, aktarılamaz.

e) Ses ve görüntü kaydı almak yasaktır. Alınacaksa grup yöneticisinin ve diğer katılımcıların izni  gerekmektedir. 

ŞİMDİ ARAYIN